top of page
Anchor 1
ליווי אישי לגמילה מעישון

על הגישה

הגישה שלי לליווי תהליכי גמילה מעישון משלבת את הידע המקצועי המבוסס ראיות (evidence based) יחד עם המודל "הטראנס-תיאורטי" לשינוי התנהגות של פרוצ'סקה ודיקלמנטה (trans-theoretical model).

גישה זו תואמת את ההנחיות המומלצות על-ידי החברה הרפואית לגמילה ומניעת עישון, המהווה חלק מההסתדרות הרפואית בישראל.

במהלך מפגשי הייעוץ נעשה שימוש בכלים של הראיון המוטיבציוני של מילר ורולניק (motivational interview), תוך דגש על קבלה, שיתוף פעולה וחמלה. 

פרידה מעישון יכולה להיות הזדמנות נהדרת לגלות דברים חדשים על עצמנו ועל מה שאנחנו רוצים לעשות עבור עצמנו, עבור משפחתנו וסביבתנו.

תהליך מוצלח טוב עובר דרך יצירתיות. אשמח לגלות אותה יחד.

על התהליך

ארבעה מפגשים שבועיים, 50 דק' כל מפגש.

מפגש ראשון:

הכרות הדדית, הבנת דפוסי העישון ולמידה מניסיונות קודמים. התבוננות בסיבות להפסקת העישון והכרות עם הסיפור האישי שלי עם הסיגריה.

מפגש שני:

הכנת הסביבה הפיזית, החברתית והרגשית. מיפוי המשאבים ומחשבה על המקומות המאתגרים. הכרזה על תאריך הפסקת עישון.

מפגש שלישי:

בחינת השינויים הפיזיולוגים ולמידה אודות הימים הראשונים ללא עישון. חיפוש אחר האיזונים במצב החדש ומתן כלים פרקטיים להתמודדות עם הנקודות שדורשות חיזוק.

מפגש רביעי:

כמעט מסיימים. עצירה והתבוננות. סיכום התהליך והתמודדות עם חששות וקשיים לקראת חיים ללא עישון.

למי זה מתאים?

ליווי אישי לגמילה מעישון, באמצעות תהליך ייעוץ ואימון פרטני. מבוסס על עבודה בגישה ההומניסטית, על בכלים של טיפול קוגניטיבי ועל מחקר מבוסס ראיות (Evidence based).

מיועד לאנשים שמכירים את עצמם, הרוצים להתבונן פנימה בחמלה ובאהבה, ולהעיז לעשות שינוי. מתאים במיוחד למי שרוצה לצחוק בדרך לחיים מלאי אויר. 


תהליך הומניסטי פרושו כבוד ואוטונומיה לאדם, תוך הבנה שאנשים מגיעים לתהליך עם הרבה ניסיון משלהם, ומצוידים באסטרטגיות ובמשאבים משל עצמם.

בתהליך המשותף נשאף לייצר מרחב עבודה בטוח, במאמץ לחבר בין הניסיון, המשאבים והאסטרטגיות האישיות ובין אסטרטגיות המבוססות על ידע ונסיון מקצועיים.

למי זה לא מתאים?

למי שרוצה "לקבל בראש" הפחדות ואיומים או למי שרוצה לעשות אאוטסורסינג (מיקור חוץ) לגמילה שלו.

bottom of page